”Digitize or Die” – så skakar Dassault Systèmes om framtidens lösningar genom uberisering

Världen är i ständig förändring – och med det även industrin som just nu påverkas kraftigt av globaliseringen, digitaliseringen och förändrade kundbeteenden.

Företag som vill ligga i täten av utvecklingen kommer att gå från en transaktionsbaserad affärsmodell till att bli tjänsteorienterade, där tillgänglighet, kvalitet och prestanda är fokus för framtida produkter.

Uberisering är det begrepp som allt mer används för att fånga vad digital teknologi kan göra för att förändra det traditionella sättet att sälja produkter, och det är också nyckelordet för den som vill ligga steget före konkurrenterna i framtiden.


För den här transformeringen har Dassault Systèmes egna lösningar.

– Det är dags för Dassault Systèmes att skaka om lite inom det här området, där vi inte är så kända trots att vi har mycket att erbjuda, säger Josefina Sonnerup, produktägare inom eftermarknadsmjukvarulösningar på Dassault Systèmes.

För henne är uberiseringen av produkttillverkare nyckeln till framtiden.

– När man uberiserar sin verksamhet kommer en produkts livslängd att prioriteras snarare än en snabb tillverkning eller hög volym. Produkter kommer att byggas för att hålla längre, så att OEM-företag kan sälja en och samma produkt, inte bara en eller två gånger, utan tusentals, säger hon.

Dassault Systèmes kallar sin lösning Keep-Them-Running.

– Produkter ska byggas för att användas länge, inte för att gå sönder. ”IoT, Big data, Industri 4.0, Predictive maintenance, Design-for-service, Product-as-a-Service” är exempel på teknik- och affärsmodelstrender som syftar till att göra samma sak: att sluta slösa. Slösa tid, slösa pengar, slösa på material, slösa energi, slösa på våra begränsade resurser. Så enkelt är det, och det har Dassault Systèmes förstått för länge sedan. Att utvecklas mot en mer serviceinriktad affärsmodell kanske inte gör dig till en vinnare – om du inte gör det först – men du slipper att bli en förlorare. Denna omvandling kräver modern teknik, annars kommer det inte att gå. Det handlar om att “digitize or die”, säger hon.

Denna pågående transformering är också temat för den 13:e upplagan av konferensen Aftermarket Business Platform, som hålls i Nyköping 16-18 oktober 2019.

Här kommer fler än 200 representanter från ledande europeiska företag att samlas för att utbyta erfarenheter och åsikter.

Josefina Sonnerup kommer att delta på konferensen och tillsammans med sina kollegor presentera företagets servicelösning Keep-Them-Running.

– Konferensen Aftermarket Business Platform är perfekt för oss eftersom det är precis det som vi erbjuder våra kunder. Vår 3DEXPERIENCE Platform-as–a-Business Model gör att våra kunder kan hantera hela sin produktcykel från Konstruktion till Eftermarknad med oavbruten digital kontinuitet, säger hon.

Det här blir första gången sedan 2014 som Dassault Systèmes deltar i en konferens på det här temat.

– Det här blir en bra möjlighet för oss att förändra så att vi inte bara ses som en leverantör av PLM-mjukvara utan som en Business Platform-möjliggörare, så att våra kunder kan samarbeta med sina kunder, leverantörer och med varandra, säger Josefina Sonnerup och fortsätter:

– Men vi är inte med bara för att marknadsföra oss själva utan också för att lyssna på de företag från diverse industrier som kommer att medverka under eventet, för att förstå vad som är deras utmaningar och visioner så att vi tillsammans med dem kan utveckla framtidens lösningar.

Josefina Sonnerup

Solution Experience Manager / After-Sales & Service at Dassault Systèmes