Is virtuele stadssimulatie waardevol voor Nederlandse ontwikkeling?

Steden zijn ons letterlijk boven het hoofd gegroeid. Veel mensen zijn voor hun dagelijkse woon- en werkgenot afhankelijk van een ingewikkeld web van talloze factoren. En de gevolgen van bijvoorbeeld natuurrampen of ingrijpende beslissingen zijn niet tot nauwelijks te overzien. Behalve met zeer geavanceerde simulatietechnologie. En die is momenteel in ontwikkeling.

Begin 2015 was er sprake van een historisch kantelpunt. Voor het eerst in de geschiedenis leefde het merendeel van de mensheid in steden. Dit keerpunt valt samen met een verschuiving in de perceptie van mensen. Tot voor kort zagen zij steden vooral als een negatieve factor. Maar inmiddels ervaren mensen dat steden een katalysator zijn voor een duurzame levensstijl.
stadssimulatie

Een paar maanden geleden kondigde de National Research Foundation van Singapore een volledig virtuele 3D-simulatie van een land aan. Het model omvat een stadsstaat, dat grofweg twee keer de grootte van Amsterdam kent en bijna drie keer zoveel inwoners heeft. Binnen drie jaar moet de ontwikkeling van de virtuele stad zijn afgerond.

Inzicht en voorspellingen

Het doel van het project is de creatie van een levensechte ‘real-time’ stad. Om te zien met welke uitdagingen en problemen een stad te maken krijgt en hoe deze het beste opgelost kunnen worden, gebruikt de National Research Foundation data en simulatietechnologie. Je kunt hiermee niet alleen verschillende situaties beïnvloeden die zich (gaan) afspelen in het stadsleven. Maar ook op een realistische wijze de effecten zien van genomen maatregelen.

Je kunt dus in feite voorspellen wat de effecten zijn van allerlei bedoelde en onbedoelde gebeurtenissen en beslissingen. Denk aan het voorspellen van effecten van migratiepatronen, de gevolgen van klimaatverandering, rampenbeheersing en risicomanagement.

Waarom is deze informatie van groot belang voor ondernemingen en overheden? We noemen twee voorbeelden:

  1. We hebben de informatie nodig voor het plannen en ontwikkelen van nieuwe woningen en de infrastructuur.
  2. We berekenen de risico’s van en minimaliseren de CO2-uitstoot binnen een stad. Bijvoorbeeld door het reduceren van negatieve factoren als verkeersopstoppingen en energieverspilling. Zie het als een enorm geavanceerde versie van de bekende simulatiegame Simcity, maar dan op veel grotere schaal en met een veel hoger realisme.


Interessant voor Nederland

De inzichten die uit deze simulatie zijn natuurlijk razend interessant voor Nederland. Dat de afgelopen jaren sterk is verstedelijkt. Zeker vanuit buitenlands perspectief is Nederland vrijwel een grote stedelijke regio.

Bovendien neemt de urbanisatiegraad alleen nog maar toe. De vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, zijn tot 2025 samen goed voor een derde van de Nederlandse bevolkingsgroei.

Maak gefundeerde beslissingen

Dat vraagt om verstandige beslissingen rondom allerlei zaken. Zoals onze infrastructuur. Of aan Eindhoven Airport, dat al tegen zijn grenzen aanloopt en graag wil uitbreiden. Ook de druk op de Nederlandse Spoorwegen neemt almaar toe. Om nog te zwijgen over de enorme belasting op het wegennet.

Wat zijn de gevolgen van uitbreiding? Moet de overheid investeren in asfalt, of juist niet? Je krijgt alleen een goed antwoord op dit soort vragen als je de effecten van beslissingen simuleert. En niet door achteraf te bezien wat het daadwerkelijke graven en beton storten voor negatieve en positieve impact heeft gehad.

De inzichten die ontstaan uit de 3D-simulatie dragen in mijn beleving op cruciale wijze bij aan het maken van slimme en gefundeerde beslissingen. En met de toename van de verwerkingskracht is het niet ondenkbaar dat de simulatie uitgroeit tot de grootte van een land als Nederland. Hoe dan ook: deze technologie kan de structurele uitdagingen in de toekomst vast en zeker van dienst zijn. Daarvan ben ik overtuigd.

Stephen Chadwick

Managing Director at Dassault Systèmes
Stephen Chadwick is Managing Director voor Noord-Europa bij Dassault Systèmes.